Knit & Drink

Een kopje koffie of thee? Of liever een huisgemaakte limonade of cocktail?

In Oekraïne zijn we erg gepassioneerd en hebben we een echte “koffie en bar-cultuur”.  Niemand zal bij ons tevreden zijn met een tweederangskoffie.  En de basis voor elke cappuccino of latte is een goede espresso.  Niet alleen de espresso-machine is belangrijk, maar vooral ook de molen waarmee de bonen worden gemalen.

Ik beschik hier bij Knit & Drink over 2 aparte koffiemolens.  Eén om heel fijn te malen, wat ideaal is voor een espresso.  En één om wat minder fijn te malen, wat ideaal is voor een lungo.  De smaak hangt namelijk af van de tijd die het water nodig heeft om langs de gemalen koffiebonen te lopen.  Ik begrijp niet hoe je met maar 1 toestel altijd goede koffie kan maken.  Om de smaak van de geroosterde bonen helemaal goed te krijgen, is niet enkel de koffiemolen van belang, maar je toestel moet ook de juiste druk en de juiste temperatuur kunnen bieden.  Daarom heb ik hier gekozen voor de allerbeste toestellen en koffiebonen van zeer hoge kwaliteit.  Want in Oekraïne drinkt niemand slechte koffie en beschikt elke bar, of zelfs elk kraampje op straat waar koffie wordt verkocht, over een professionele espresso koffiemachine.

Ik gebruik ook vaak bananenmelk voor mijn specialere koffies.  Bananenmelk is al heerlijk zoet van nature, dus ik hoef nooit extra suiker toe te voegen.  De smaak is overheerlijk.  En het aanbod erg ruim en ook hier weer seizoensgebonden.  Tijdens de warmere zomermaanden bied ik graag ice-coffees aan voor wie graag koffie drinkt, maar het er eigenlijk wat te warm voor vindt.

Ook mijn assortiment thee is heel uitgebreid en lijkt helemaal niet op de thees die je in elke supermarkt kan vinden.  Hier wil ik ook een verschil maken en jullie laten kennismaken met heerlijke bessen en fruit uit de bergen in Oekraïne.  Tijdens de zomermaanden maak ik graag lavendel thee, lavendel koffie en lavendel limonade.  Zo probeer ik mijn aanbod telkens wat aan te passen aan de seizoensproducten.

Voor mijn cocktails gebruik ik enkel alcohol van de beste kwaliteit.  Ik ben zelf altijd al een fan geweest van wat ik noem een “bar cultuur” en ben altijd op zoek naar nieuwe trends.  Ik wil de horizon van de mensen hier wat verruimen en ze onderdompelen in mijn wereld.   Ik werk ook continu mijn cocktail-menukaart bij en probeer erg vaak iets nieuws aan te bieden en mijn ervaring en kennis te delen.  En wat ik zelf super leuk vind om te doen, is op zoek gaan naar een mooie en originele manier om elk drankje te serveren.  Want het oog wil ook wat, hè!

Kom zelf eens proeven

Scroll naar boven